>>>>> MATEMATICĂ clasele a V-a, a VI-a, a VII-a și a IX-a, Bistrița >>>>>>>
Sâmbătă, 10 octombrie 2020 - Informații cu privire la testare în mediu online

2020-10-09 03:52:40

PROBA DE SELECȚIE A GRUPELOR DE EXCELENȚĂ
MATEMATICĂ - centrul Bistrița


Proba se desfășoară sâmbătă 10 octombrie 2020 după cum urmează:

Nivel Interval orar Aplicație utilizată
Clasa a V-a 10:00-12:00 Zoom
Clasa a VI-a 11:00-13:00 Zoom
Clasa a VII-a 09:00-11:00 GoogleMeet
Clasa a IX-a 11:00-13:00 GoogleMeet

Pentru a putea comunica mai bine, în scopul de a asigura o bună desfășurare a probei de sâmbătă, pe fiecare nivel s-a făcut un grup de WhatsApp al elevilor și profesorilor care se ocupă de testare și evaluare.

Pe grupurile respective se vor transmite instrucțiuni specifice, iar în ziua probei se vor posta și link-urile pentru "întâlnirile oficiale".

La clasele a VII-a și a IX-a, unde se folosește aplicația Meet, elevii trebuie să dețină un cont google. Dacă nu dețin, este timp suficient până mâine după-amiază șă-și facă unul. Elevii de la CNLR care au primit pentru classroom conturile cu cnlr.ro le pot folosi pe acestea (corespund).

După ce se începe, camera și microfonul elevilor rămân permanent activate. Microfoanele se închid și se deschid ulterior, la recomandarea profesorului. De asemenea camera să fie orientată spre elev și zona de lucru (foile pe care scrie).

În ceea ce privește proba online de sâmbătă, trebuie respectate următoarele:
  • camera și microfonul elevilor rămân permanent activate după începerea probei; microfoanele se închid și se deschid pe parcursul probei, la recomandarea profesorului.
  • camera să fie orientată spre elev și zona de lucru (foile pe care scrie).
Dacă nu sunt îndeplinite aceste condiții, elevul poate fi exclus din probă.

Pentru testare se procedează astfel:
Se va da primul subiect, după care se acordă un anumit timp pentru a rezolva și redacta soluția pe o singură foaie A4 (și pe o singură parte). La finalul timpului alocat se face o poză solutiei scrise, pe care s-a scris numele și școala, care se trimite la numărul de WhatsApp anunțat în acest scop. Apoi se continuă cu al doilea subiect, respectiv cu al treilea, procedând analog ca la primul.

Ar fi bine ca elevii să-și pregătească din timp trei coli (sau patru) albe și să scrie pe fiecare numele și școala.

Dacă este folosită aplicația Zoom, este posibil să primiți pauze între subiecte. Dacă este folosită aplicația Meet, programul probei va fi fără întrerupere, așa că, să fiți pregătiți pentru a sta activi două ore. Este permisă doar hidratarea.

Soluțiile (originale) rămân la elevi. După afișarea baremelor pe site-ul CJEX se poate face autoevaluarea.

Rezultatele evaluării vor fi transmise profesorului de la clasă, care o să anunțe pe fiecare elev.

După cum știți acestea nu mai pot fi afișate pe site. Dacă totul decurge normal, până luni seara, rezultatele evaluării vor ajunge la profesorii de la clasă. Astfel marți dimineața vor fi cunoscute și de elevi. Eventualele contestații se pot depune marți între orele 10:00 și 13:00. Modalitatea de depunere a contestațiilor va fi transmisă profesorilor odată cu rezultatele inițiale.

După finalizare, pe site se afișează doar grupa selectată, fără precizări de punctaj.

Succes!